PFA’s kunder kan glæde sig over et stærkt halvårsafkast

Investeringsdirektør i PFA, Kasper A. Lorenzen.

Kunder i Danmarks største pensionsselskab, PFA, har i første halvår af 2024 fået godt udbytte af de gode tider på finansmarkederne. For en typisk kunde i PFA’s anbefalede profil med middel risiko og 15 år til pension er opsparingerne vokset med 9,3 procent. Det er i toppen blandt de kommercielle pensionsselskaber og et højere afkast, end man i gennemsnit får over et år.

Med afslutningen på juni måned kan vi sætte punktum for et usædvanligt godt halvår på finansmarkederne, hvor flere aktieindeks har slået kursrekorder. Det kan mærkes i Danmarks største pensionsselskab, PFA, hvor kunderne kan glæde sig over et stærk afkastboost til deres opsparinger.

”En af PFA’s absolut vigtigste opgaver er skabe økonomisk tryghed til vores kunder gennem gode langsigtede afkast. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi igen i 2024 har doseret vores aktierisiko godt og udnyttet den medvind, der har været på finansmarkederne. Det betyder, at en typisk kunde i vores anbefalede profil kan glæde sig over et halvårsafkast på 9,3 procent. Det er et højere afkast end, man i gennemsnit får over et helt år, og det kommer i ryggen på et 2023, hvor vi leverede et afkast på 12,1 procent i samme profil,” siger PFA’s investeringsdirektør, Kasper A. Lorenzen.

Han hæfter sig ved, at PFA dermed har fortsat de senere års stærke performance og både i indeværende år og over en treårig periode ligger i toppen blandt de kommercielle pensionsselskaber. Han er ligeledes tilfreds med, at PFA’s klimafokuserede produkt, PFA Klima Plus, igen har fået god vind i sejlene og leveret et halvårsafkast på 9,4 procent i Profil C. Det er på niveau med afkastet i det traditionelle PFA Plus-produkt og ligger helt i top, når man ser på sammenlignelige produkter med øget fokus på bæredygtighed.

Amerikansk tech og danske aktier trækker læsset
Zoomer man på ind afkastudviklingen, så har USA og især de store tech-giganter igen i 2024 stået for de største bidrag, men Europa er efterhånden kommet en del bedre med. Det gælder også på de hjemlige breddegrader, hvor PFA i første halvår har haft en god hånd med sin aktieudvælgelse.

”Vi har i PFA en strategisk aktieovervægt i Danmark relativt til markedets størrelse, og det har vi fået stærkt udbytte af i halvåret, hvor vores danske aktier har givet afkast på 25 procent. Det er markant bedre end afkastet fra både europæiske og amerikanske aktier og ligger også væsentlig over afkastet fra det danske C25-indeks, som ligger på 7,1 procent i perioden,” siger Kasper A. Lorenzen.

Trods et godt halvår, vil han ikke udelukke, at der kan bygges yderligere afkast på i andet halvår 2024.

”Verdensøkonomien er generelt i god gænge, og centralbankerne har været dygtige til at styre renteniveauet, så det kan understøtte fortsat vækst og beskæftigelse, men uden at der pustes nyt liv i inflationen. Selvom halvårets store kursstigninger alt andet lige har reduceret aktiernes afkastpotentiale, så kan der stadig være mere at komme efter,” siger Kasper A. Lorenzen.

 

Se film om halvårsafkast med investeringsdirektør, Kasper A. Lorenzen